marți, 23 octombrie 2012

Profiterol cu crema de zmeura


Bun, aromat si usor de facut!

Cea mai grea parte este umplerea gogosilor ca restul e o joaca.

Se fac gogosile si se lasa sa se raceasca.











Crema si topping:

- 400 ml frisca;
- 350 g zmeura;
- 4 linguri zahar;
- 2 linguri suc de lamaie;
- 1 ciocolata de 100 g cu alune de padure;
- 2 linguri ulei.








Se pune zmeura impreuna cu zaharul si sucul de lamaie intr-un robot de bucatarie sau blender si se mixeaza pana iese un sos gros.


Se trece sosul printr-o sita fina pentru a scapa de seminte. Se lasa deoparte.


Se bate frisca, si se incorporeaza 8 linguri se sos de zmeura. Se pune crema intr-un pos si se umplu gogosile.


Se topeste ciocolata pe baie de abur sau la cuptorul cu microunde si se adauga uleiul. Cu sosul de ciocolata se ung gogosile.


Se servesc cu sosul de zmeura ramas.

Rezultatul...
 
 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu