sâmbătă, 13 octombrie 2012

Piept de pui cu smantana si cardamom


Un alt fel de pui cu smantana, mult mai aromat - inspiratie Ainsley Harriott, care zice ca reteta este originara din Persia. Se face repede chiar daca are multe ingrediente si are un gust bogat, un pic atipic pentru noi gratie condimentelor mai putin folosite in bucataria noastra.

Necesar:

- 140 g iaurt;
- 1/2 lingurita malai;
- 4 piepti de pui;
- 1 lingurita cardamom macinat;
- 1 lingura ulei;
- 25 g unt;
- 1/2 lingurita curcuma (tumernic) macinat;
- 1/2 lingurita scortisoara macinata;
- 1/2 lingurita coriandru macinat;
- 1/2 lingurita ghimbir pudra;
- 150 ml apa sau supa de pui;
- 2 linguri zeama de lamaie;
- 150 ml smantana (cu cat mai grasa cu atat mai bine);
- 75 g migdale macinate;
- sare si piper.

Pentru inceput sa amesteca malaiul cu iaurtul si se lasa deoparte.


Se taie pieptul in felii groase.


Se pune la incins o tigaie incapatoare, se adauga untul si uleiul, si se aseaza bucatile de pui care se rumenesc pe toate partile la foc potrivit. Se adauga curcuma, scortisoara, coriandrul si cardamomul si se mai lasa pe foc 1 minut.
 
 
Se ia tigaia de pe foc si se adauga apa (sau supa de pui), ghimbirul, sucul de lamaie si iaurtul amestecat cu malai. Se pune din nou pe foc, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa dea in clocot iar apoi sa fiarba la foc mic 15-20 minute pana se fragezeste carnea.
 
 
Se amesteca smantana cu migdalele se adauga in tigaie si se mai lasa sa fiarba incet inca 5 minute. Se potriveste de sare si piper.
 
Rezultatul...
 

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu