joi, 13 septembrie 2012

Tarte Tatin cu prune


Un desert foarte simplu de facut si tot atat de simplu si de mancat. Este delicios cu orice fel de fructe care merg coapte: mere, gutui, pere, cirese, visine...

Necesar:


- 800 g prune curatate de samburi;
- 150 g unt moale;
- 1 plic zahar pudra vanilat (80 g)
- 70 g zahar;
- 400 g aluat de foietaj;
- 1 lingurita de scortisoara sau cardamom (optional).
Se unge o cratita cu tot untul. Deasupra se presara zaharul, condimentele si jumatatile de prune, incat sa fie acoperita cu fructe toata suprafata.
 
 
Se baga in cuptorul incins la 200 grade pentru 20-25 minute.
 
Pe o suprafata presarata cu faina se intinde aluatul de foietaj. Peste aluat se aseaza capacul cratitei si se decupeaza un cerc cu un diametru mai mare cu 2-3 cm decat cel al capacului. Se scoate cratita din cuptor, se ruleaza aluatul pe sucitor pentru a-l transporta mai usor si se aseaza peste prune. Cu ajutorul unei linguri se baga marginile cercului de aluat sub prune asfel incat sa imbrace continutul de fructe. Cu un cutit se fac gauri in aluatul de foietaj si se baga la cuptor pana ce acesta devine rumen si crocant; aproximativ 20-25 minute.
 
Se scote cratita din cuptor, se acopera cu o farfurie sau un platou si cu o miscare rapida se rastoarna tarta.
 
Rezultatul...

 
 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu