miercuri, 11 iulie 2012

Ciocolata de casa cu stafide


Pentru cine isi doreste o tava cu ciocolata...



Necesar:

- 250 lapte praf;
- 50 g cacao;
- 150 ml apa;
- 500 g zahar;
- 125 g unt;
- stafide;
- 1 lingura esenta de cafea (sau ce doriti).



Se face foarte usor:

Intr-o cratita se amesteca apa si zaharul si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se mai lasa fix 4 minute si apoi se pune deoparte.

Intr-un vas se cern laptele praf si cacaoa. De preferat ar fi sa se foloseasca un ciur dar e bine si o strecuratoare.



Se adauga siropul si se omogenizeaza.


Apoi de omogenizeaza si untul.


La sfarsit se adauga aromele si stafidele.

Se toarna ciocolata intr-o tava tapetata cu folie alimentara si se baga in frigider pana se intareste. Asta este cazul ideal, ca noi am mancat jumatate cu lingurita :)

Rezultatul...



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu